a 20 éves kerekes band

18.00 - Góbé zenekar
19.30 - Mary PopKids
21.00 - Kerekes Band
Vendég: Herczeg Flóra (ének), Barsi Csaba (tánc)
Bolyki Jani díjnyertes borokkal, a Zsálya bisztró pedig Ethno Fánkkal készül.

Elővételes jegyvásárlás:
Early Bird jegyek (100 db): 1500 Ft
Elővételes jegyek: 1990 Ft + ajándék Kerekes Band: Live at A38 CD
Helyszínen: 2500 Ft

Az elővételes jegyek kaphatóak:
Elefanto Étterem (3300 Eger, Katona tér 2.)

"A te nagyapád Jimi Hendrix volt" - jósolta meg Alexander Horsch ős-sámán, miután kiolvasta Zsombor kezéből az "igazságot". Hogy Ördöngöst ivott-e vagy csak szimplán 95-ös ólmozatlant, azóta sem tudjuk, de idén 20 éve, hogy a közös múlt összetartja a zenekart. A Művelődési Központos táncházaktól a Fonogram-díjig hosszú volt az út, de 20 év sok mindenre elég. Elég volt arra, hogy bejárjuk Európát, zenéljünk Magyarország majd minden településén és fesztiválján, elég volt nyolc albumra, három aranylemezre és egy platinára, és elég volt arra, hogy fejből megismerjük az egri kivezető összes kátyúját. Merthogy a Kerekes Band megmaradt egri zenekarnak. Amikor elhagyjuk az Eger táblát, felbontunk egy palack egri bort, hogy könnyebben viseljük az elviselhetetlen honvágyat. Ez ezen a napon sem lesz másképp. Várunk titeket az év egyetlen egri Kerekes Band koncertjére!

A Nagy-Szín-Pad tehetségkutató nyertes Mary Popkids neve tavaly perzselte végig a magyar rónát. Discopop, funk és soul ihlette stílusukat még Rózsa Sándor is 10-esre pontozta volna. Magyarország legjobb beach zenekara elhozza a nyarat a Bolyki-völgybe, és egyben el is búcsúztatja azt. Funknak folknak egy a hangja!

Az estét a Góbé zenekar melegíti elő, akik az erdélyi tradíciókat, a vajdasági hagyományokat, a komolyzenei képzettséget, illetve a kortárs, jazz és a rock inspirációit tették a közösbe. A „Fölszállott a páva” MTV versenyen feltűnt fiatal zenekar debütáló albuma "Ez van!" címen jelent meg idén, és közösség teremtő erejük magasan a népi szcéna legjobbjai közé emeli őket.