A Pince

Nagyon-nagyon-nagy szikla, benne a pince, jó kis diófával a bejáratnál. Mi úgy nevezzük, hogy pókerezős diófa. Tehát, kiülünk a fa alá, a hűs nyári szél zizegteti a lapokat, pici örvényt kavar közöttük, szárítva száll tovább a szánkra, és szárít és szárít. Mi nem ijedünk meg, iszunk rá, ő meg szárít, mi pedig iszunk rá, ő pedig szárít. Fittyet hányunk a szélnek, azután később nem csak fittyet hányunk.

Minden pince csak egy pince, nem jó, nem rossz. Kő meg kő, meg tufa meg tégla meg ilyenek. A jó pince meg attól jó, hogy jó benne a bor, pontosabban annyira jó, amennyire a bornak jó benne. Olyan, mint a szex, annyira jó, amennyire jó benne.

Yorkshire terrier és a cirmos.
Ami ezen túl van, a kovácsoltvas izé, és fából faragott izé csupán a méznek cukrozása.

A Bolyki pincében márpedig ilyenek nincsenek, de minden benne van, ami egy jó bornak kell, hogy szuper komfortosan érezze magát.

Komolyra fordítva a szót…

Amikor Jani borászkodásba fogott, pincét keresett, így talált rá a régi kőfejtőben lévő pincére. A 2003-as évjárat borai itt készültek és arattak sikert. Ahogy több lett a szőlő, úgy vásárolta Jani az újabb pincehelyeket. Mostanra 4,2 hektárra nőtt a terület, ami 4 bányaudvart és a környező területeket foglalja magába. Ezeket 50 korábbi tulajdonostól vásárolta meg.

Népszerűek a tufapincék, mert olcsó kialakítani és jó a hőháztartásuk, viszont Jani mindig szeretett volna a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, steril környezetet biztosítani a borkészítéshez, ezért 2019-ben építkezésbe fogott. A 2020-ban elkészült új épület stílusában illeszkedik a környezethez, belül a legmodernebb felszereléssel dolgozhatunk, emellett az energiaszükségletet a napelemek termelik, így környezetbarát. Helyben tudunk végre palackozni, a raktározás kérdése is megoldódott, mindennek magtaláltuk a helyét.

A Pince

Nagyon-nagyon-nagy szikla, benne a pince, jó kis diófával a bejáratnál. Mi úgy nevezzük, hogy pókerezős diófa. Tehát, kiülünk a fa alá, a hűs nyári szél zizegteti a lapokat, pici örvényt kavar közöttük, szárítva száll tovább a szánkra, és szárít és szárít. Mi nem ijedünk meg, iszunk rá, ő meg szárít, mi pedig iszunk rá, ő pedig szárít. Fittyet hányunk a szélnek, azután később nem csak fittyet hányunk.

Minden pince csak egy pince, nem jó, nem rossz. Kő meg kő, meg tufa meg tégla meg ilyenek. A jó pince meg attól jó, hogy jó benne a bor, pontosabban annyira jó, amennyire a bornak jó benne. Olyan, mint a szex, annyira jó, amennyire jó benne.

Yorkshire terrier és a cirmos.
Ami ezen túl van, a kovácsoltvas izé, és fából faragott izé csupán a méznek cukrozása.

A Bolyki pincében márpedig ilyenek nincsenek, de minden benne van, ami egy jó bornak kell, hogy szuper komfortosan érezze magát.

Komolyra fordítva a szót…

Amikor Jani borászkodásba fogott, pincét keresett, így talált rá a régi kőfejtőben lévő pincére. A 2003-as évjárat borai itt készültek és arattak sikert. Ahogy több lett a szőlő, úgy vásárolta Jani az újabb pincehelyeket. Mostanra 4,2 hektárra nőtt a terület, ami 4 bányaudvart és a környező területeket foglalja magába. Ezeket 50 korábbi tulajdonostól vásárolta meg.

Népszerűek a tufapincék, mert olcsó kialakítani és jó a hőháztartásuk, viszont Jani mindig szeretett volna a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, steril környezetet biztosítani a borkészítéshez, ezért 2019-ben építkezésbe fogott. A 2020-ban elkészült új épület stílusában illeszkedik a környezethez, belül a legmodernebb felszereléssel dolgozhatunk, emellett az energiaszükségletet a napelemek termelik, így környezetbarát. Helyben tudunk végre palackozni, a raktározás kérdése is megoldódott, mindennek magtaláltuk a helyét.